Életvezetési tanácsadás

Egyéni terápia: Bizalmi kapcsolat kiépítése során szakmai segítségnyújtás az egyén mentális problémáinak felismerésére, oldására. A megfelelő „énkép” kialakítására való törekvés különböző módszerekkel. (beszélgetés, tesztek, psz. játékok, stb.)
Szorongásoldó kognitív terápia gyermekeknek.

Csoporttréning: Megnyílás, bizalom, együttműködés a mentális problémák felszínre kerülése folyamatában. Az önismeret fejlesztés csapatmunkában történik, pszicho dráma játékok felhasználásával.

Életmód tanácsadás: Személyes beszélgetés során, a hallgató által hozott probléma, kérdés – pl. életmódváltásra való törekvés – alapján célzott tanácsadás az új, vagy más típusú életmód kialakítására. Sportolás, helyes étrend, szükséges pihenés, alvás, megfelelő mentálhigiéné, társas kapcsolatok javítása – ezen belül érzelmek, odafigyelés egymásra, tolerancia, kompromisszumkészség stb. – Fizikális és mentális egészség egysége a cél, tehát a problémák megelőzése.

Mentálfitness: Streching, pilates és intimtorna mozgásanyagára épül, metáltréninggel ötvözve. Utóbbi a mentális problémák felismerését, oldását segítik önismeret fejlesztő módszerekkel, meditációs technikával. Új stressz oldó programom – nagyon fontos lenne mindenki számára! -, melyben nem csak a test, hanem a lélek is fejlődik és a kettő összehangolása a legfontosabb cél.

Pilates: A Pilates módszerét holisztikus szemléletmódja különbözteti meg más testedzésektől. A szellemi és testi tréninget vegyítve éri el a szervezet harmonikus működését. Olyan mozgásforma, amely gyógyító jellegű és felépülést elősegítő, azonban nem kizárólag a problémás területekre koncentrál, hanem az egész test fejlesztésére törekszik. Az alapok elsajátításánál a törzs és a belső izmok megerősítése a legfontosabb. Erre épülnek később a bonyolultabb mozgássorok. Amikor a programot gyakoroljuk, ne feledjük, hogy a folyamat fontosabb, mint a cél. „Nem az számít, mit teszel, hanem az, hogy miként.”

Csapatépítő tréningek: stresszoldó-teljesítményfokozó tréning

 

Tanácsadónk:

Dr. Szepesiné Frenkó Csilla

Rendelés: kedden 15:00-19:00, csütörtökön 8:00-12:00