Kardiológia

Manapság az emberek 35-40 százaléka ennek a betegségnek következtében hal meg, sokan közülük igen fiatalon. Hazánk mind a mai napig Európa egyik listavezetője e szomorú halálozási statisztikának. Szív és érrendszeri betegség és érelmeszesedés következtében alakul ki a szív infarctus, majd szívelégtelenség, továbbá emiatt jön létre a stroke, vagy hétköznapian fogalmazva gutaütés és ez a fő oka az amputációval járó súlyos végtag érszűkületnek, de erre vezethető vissza az öregkori elbutulás is.

A szív és érrendszeri betegségek ma már sikerrel kezelhetők és ami ugyanilyen fontos, legalább ilyen sikerrel, tudatos életvezetéssel, „odafigyeléssel” meg is előzhetők! Számos olyan betegséget, körülményt, úgynevezett rizikó tényezőt ismerünk, amelyek külön-külön is, de együttesen sajnos még biztosabban vezetnek a szív infarctus és a stroke felé. Időben meg kell ismerni ezeket a körülményeket és tudatos életvezetéssel, ha szükséges gyógyszeres kezeléssel meg kell előzni őket. Ebben lehet Önnek segítségére a kardiológiai szakrendelésünk. Természetesen a már kialakult betegség ellátásához, az optimális gyógyszeres kezelés beállításához is rendelkezésére állnak kardiológus szakorvosaink.

A szív ultrahang vizsgálatával pontos képet alkothatunk a szív valamennyi strukturális eltéréséről, többek között megítélhetjük a szívüregek méretét, a billentyűk működését és a szívizomzat teljesítményét. Terheléses EKG vizsgálattal véleményt alkothatunk a koszorús erek állapotáról, megismerhetjük a beteg terhelési kapacitását. 24 órás computeres metodikákat alkalmazunk a vérnyomás folyamatos elemzésére, ami nagy jelentőséggel bír a magas vérnyomás betegség kezelésében.

Orvosaink:

Dr. Buk János

Rendelés: Pénteken 9:00-13:00

Dr. László Zoltán

Rendelés: Hétfőn 16:00-20:00

Dr Ruby Erzsébet

Rendelés: Csütörtökön 15:00-18:00

 

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS>>