Szakterület: belgyógyász, gastroenterológus
1967-ben szereztem általános orvosi diplomát, amelyet később belgyógyászati és gastroenterológiai szakvizsgával egészítettem ki. Mindig is, folyamatosan a Semmelweis Egyetem I. Belklinikáján dolgoztam, ahol olyan mesterektől tanultam a szakmát és a tudományt, mint Magyar Imre és Holló István professzorok. Ismereteimet tanulmányúton Zürichben és Németországban bővítettem. A Magyar Gastroenterológiai Társaság és a Társaság endoszkópos szekciójának elnöke voltam. 1991 óta egyetemi tanárként elsősorban az emésztőszervi betegségekkel foglalkoztam, ezen belül is kedvenc területem az emésztőszervi endoszkópia. 2013 óta már nem vagyok közalkalmazott, szerződéssel dolgozom az I. Belklinikán, illetve folytatom 1992-ban megkezdett magánrendelésemet. Ezen kívül gasztroenterológiai tevékenységet folytatok a Szent Ferenc Egészségügyi Központban és a CMC Déli Klinikán is.
Előszeretettel foglalkozom ennek úgynevezett operatív ágával, például polypusok eltávolításával, epeúti kövek kivételével, az elzáródásos sárgaság megszűntetésével. Az idő haladtával olyan fontos ismeretek születtek a nagyvilágban, mint a gyomorban megtelepedő Helicobacterpylori szerepe számos betegségben (fekélybetegség, gyomorrák, krónikus gyomor nyálkahártya gyulladás). Ennek további kutatásában és gyakorlati felhasználásában igyekeztem kivenni a részemet. A vastagbélrák hazánk fenyegető daganatos betegsége. Ez a daganatféleség sikerrel előzhető meg, természetesen hatékony szűrési módszereket alkalmazva. A lakossági daganatszűrés kidolgozásában igyekeztem részt vállalni, de ez még sajnos nálunk nem terjedt el. Az egyes ember, különösen ha veszélyeztetett (50 év felett, korábban magában vagy elsőfokú hozzátartozói között vastagbél polyppal vagy rákkal) nem tehet mást, mint vigyáz magára, és gondoskodik maga és szerettei szűréséről. Erre biztosítok rendelésem keretében lehetőséget. Végül a fiatalokat fenyegető emésztőszervi betegség a Crohn kór és a colitisulcerosa ellátása, a betegek gondozása mindennapi tevékenységem része. Újabb és egyre gyakoribb betegségcsoport a különböző ételekkel kapcsolatos túlérzékenység, allergia, intolerancia. Ennek vizsgálata tevékenységem nagy részét lefoglalja.