SZOLGÁLTATÁSAINK

01 Szűrőcsomagok

Kiemelt célunk az egészségmegőrzés, a betegségek megelőzése és az egészségnevelés.

A rendszeres állapotfelmérés csökkentheti a betegségek kialakulásának esélyét, ill. a növeli a betegségek korai stádiumban való felismerésének lehetőségét!

Tekintse meg szűrőcsomagjainkat és kérjen időpontot a recepción!

02 Belgyógyászati csomagok

Kiemelt célunk az egészségmegőrzés, a betegségek megelőzése és az egészségnevelés.

A rendszeres állapotfelmérés csökkentheti a betegségek kialakulásának esélyét, ill. a növeli a betegségek korai stádiumban való felismerésének lehetőségét!

Tekintse meg belgyógyászati csomagjainkat és kérjen időpontot a recepción!

03 Ambuláns műtétek

Tekintse meg az alábbi linkre kattintva milyen beavatkozásokat végzünk korszerű, az összes hatósági engedéllyel rendelkező ambuláns műtőnkben.

TOVÁBBI RÉSZLETEK>>

04 Férfigondozás

Aging male: A férfiaknál 40-60 éves kor fölött jelentkező tünet együttes, melynek oka az életkor emelkedésével járó csökkenő férfi nemi hormon mennyisége. A jelenséget férfi klimaxnak is nevezik.

TOVÁBBI RÉSZLETEK>>

05 Foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. Törvény elrendeli, hogy minden munkáltató valamennyi munkavállalója számára köteles foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást biztosítani. Ennek szervezését és működését, valamint a dolgozók kategóriák szerinti besorolását tartalmazza a 89/1995 (VII. 14.) számú kormányrendelet. Betartását az év elejétől a Munkaügyi Felügyelet ellenőrzi.
Magán egészségügyi intézményünk biztosítja dolgozói foglalkozás-egészségügyi ellátását, barátságos környezetben, előre egyeztetett időpontban, vagy igény szerint a helyszínen is (ebben az esetben kiszállási díjat számolunk fel, tekintettel a vizsgált személyek számára).

ÁRAINK>>

06 Egészségügyi alkalmasság dokumentum vezetői engedélyhez

Jogosítvány 50 év alatt 7 200 Ft (10 évenként kell részt venni)
Jogosítvány 50-59 év 4 800 Ft (5 évenként kell részt venni)
Jogosítvány 60-69 év 2 500 Ft (3 évenként kell részt venni)

Jogosítvány 70 év felett 1 700 Ft (2 évenként kell részt venni)

Amennyiben egyéb vizsgálat válik szükségessé a vizsgálat során, térítés ellenében veheti igénybe azt rendelőintézetünkben.
Amennyiben ön szemüveget hord egy éven belüli szemészeti lelet szükséges az alkalmassági dokumentum kiállításához. A szemészeti vizsgálat térítés ellenében igénybe vehető rendelőintézetünkben.

07 Laboratóriumi vizsgálatok

Laboratóriumi vizsgálatok széles palettájával várjuk Önöket a Szent Ferenc Egészségügyi Központban.
Mintavétel miden hétköznap reggel fél nyolctól elérhető rendelőintézetünkben. Előjegyzés nem szükséges.
Amennyiben kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal személyesen a recepción, e-mailben (klinika@medmarket.hu) vagy telefonon (+36 1 316 1616).

Betegtájékoztató mintavételhez

ÁRAINK

Tájékoztató jelszavas leletküldésről

08 Emlővizsgálat BREASTLIGHT lámpával

A Breastlight lámpa által kibocsájtott narancs-piros fény áthatol a mell szövetein. A vérben található haemoglobin elnyeli ezt a fényt, így az erek sötét színben tűnnek fel. Ez azért lényeges, mert  a mellben található esetleges kóros elváltozásokat az erek sűrűbben szövik át, mint az egyéb szövetrészleteket, így a hajszálerek megnövekedett száma sötét foltként jelentkezik.
Ez a vizsgálat csak Dr. Szabari Erikánál érhető el.

 

 

09 CTG-vizsgálat

A magzat pulzusszámának (szívfrekvenciájának) a méh összehúzódásával, illetve a magzat mozgásával egyidőben, az idő függvényében történő észlelése és papírszalagon történő rögzítése a kardiotokográfia (CTG-vizsgálat). A magzat oxigénhiányos állapotában a méh összehúzódásakor többnyire a magzati szívfrekvencia átmeneti – vagy súlyosabb esetben tartós – lassulása figyelhető meg. Így a vizsgálat segítségével lényeges információk nyerhetők a magzat méhen belüli állapotáról. A vizsgálat a szívműködést ultrahangos elven detektáló, az ultrahanghullámok terjedését elősegítő zselés anyaggal bekent vizsgálófej segítségével történik. Ezt a hason a terhes méh azon pontjára helyezik, ahol a magzat szívműködése a legjobban észlelhető. Ezzel egy időben egy másik vizsgálófej a méhizomzat összehúzódásait észleli.

A vizsgálatot rutinszerűen többnyire a terhesség utolsó 4-5 hetében, általában hetente, indokolt esetben gyakrabban rendelik el. A szülés során, a vajúdás alatt gyakorlatilag folyamatosan ellenőrzik vele a magzat méhen belüli állapotát, oxigén-ellátottságát. A vizsgálat közben a várandós nő ül, ritkábban fekszik.

Rutin CTG-ellenőrzést célszerű a magzat “aktív”, erélyes magzatmozgásokkal jelzett ébrenléti állapotában végezni. Ezért az anyát megkérik, hogy szundikáló magzatát lehetőleg ébressze fel; mozogjon, egyen, beszéljen hozzá. A magzatok külső hangok hatására, a hasfal külső ingerlésével, simogatásával is felébreszthetők. Alvó, “lusta” fázisban lévő magzat esetén a vizsgálat többnyire nem ad kellő mennyiségű információt a kicsi állapotáról. Mind a magzat, mind az anya számára veszélytelen eljárás. A vizsgálat nem jár fájdalommal. A megrajzolt szalag alapján az orvos értékeli a szívfrekvencia méhtevékenységgel összefüggő, pillanatról-pillanatra létrejövő és periodikus változásait (gyorsulások, lassulások), illetve a tartós szívfrekvencia eltéréseket. Ennek alapján mondja ki, hogy a magzat oxigénellátása megfelelő-e. A vizsgálathoz Bistos márkájú készüléket használunk, mellyel ikerterhesség egyidejű monitorozása is lehetségessé válik.